En dag på jobbet

Man kan nästan ta på tystnaden som fyller upp de trötta söndagskorridorerna på hotellet. Heltäckningsmattorna skriker ljudlöshet samtidigt som väggarna tränger bort ljuden av de snarkande gästerna som ramlat in på rummet en aning för sent kvällen innan. Det enda som hörs är hissarnas ständiga plingande och vatten som porlar i rören när en kran används någonstans. Sakta men säkert vaknar huset till liv, nyvakna ansikten som undrar om dom missat frukosten och skrattade barn som letar efter poolen.

Klockan tickar nu obehindrat på med vad som tycks vara en långsammare hastighet än vanligt och man börjar med förtjusning att spekulera i vad som blir till lunch. Benen pinnar på i allt snabbare takt men avbryts tvärt av en dam som söker hjälp med att öppna rumsdörren, en självklar tjänst senare mottager man reflexmässigt värdet av den dyra latten man köpte för att orka med dagen.

Man tar senare den frivilliga fikapausen vid 14, bara för att man kan. Halsar en kopp kaffe och klämmer i sig en bit torr vetelängd i hopp om energikick men inser att de var ganska onödigt då man istället nu befinner sig i en matkoma utan dess like.
Tar trappan istället för hissen och vill gärna skryta om de för nån, men fastnar istället framför "bonde söker fru" som går i repris på tjockteven som "skall bli en smalteve inom kort!"-klisterlappen börjat släppa från.

De är ungefär nu som du inte längre står ut med lukten av thaimat blandat med blöja som stekts i solen, så du snabbar dig att tömma skräpet innan nån annan hinner se att du inte sorterat skräpet så bra som du kanske borde. Dagen avrundas med en svettig springtur genom hotellet och du inser sedan att imorgon när du kommer så är det kanske inte riktigt lika tyst men förmodligen dubbelt så stökigt .Follow on Bloglovin RSS 2.0
Follow on Bloglovin